Se vores "rigtige hjemmeside" www.captaincook.dk

Se også vores "rigtige hjemmeside" www.captaincook.dk
www.captaincook.dk og sejlplanen her: http://captaincook.dk/sejlruten

tirsdag den 16. august 2011

En fantastisk dag på ORBIT (igen)


Afgang kl.7.00 fra Horseshoe Bay på Magnetic Island – lidt blæst, men første time gik vi for motor. Jeg har madtjansen men jeg lavede først morgenmad, da vi havde sat sejl, og der kom lidt ro i båden. Efter bakstørnen skar jeg lidt frugt, som vi kunne få lidt senere op på formiddagen. Pludselig råbes der HVAL  - alle mand på dæk i en fart, og denne gang fik jeg billeder og film! Begyndelsen på en fantastisk dag
(igen).                                                                   
Vi har fiskesnøren ude bag båden, og i dag lykkedes det. Med en rød – hvid wobler fik vi bid og fiskehjulet snurrede ud. Så skulle det gå hurtigt. Vi sejlede med 6 – 7 knob, motor startes, op i vinden og sejlene og farten ned. Svend fik fisken halet ind til båden, og vi var alle helt euforiske, da vi fik krabaten hevet ombord – en spansk makrel på 110 cm! Helt vildt – og ret efter så vi hvaler, der tumlede og sprang helt ud af vandet, godt nok lidt langt væk, men alligevel helt utroligt. Da vi en times tid senere gik til mooring  (fortøjning) i Little Pioneer Bay, blev vi hilst velkommen af tre delfiner lige foran Orbit.
Vi fik velfortjent frokost – scramble eggs med masser af løg, tomater og Kirstens friskbagte brød – før Per gik i gang med at filetere makrellen. Så i aften, efter en skøn og begivenhedsrig sejlads på små 40 sømil for storsejl og genua på det lidt urolige, men smukke hav, skal vi have grillet makrel, pandestegte kartofler og salat til aften – det bliver stort, et dejligt punktum for en helt perfekt dag ved Great Barrier Reef.                         
Knud Dupont.    

3 kommentarer:

Martin sagde ...

Det lyder lækkert - vores makrel er mest i tomat - og det bli'r bare aldrig helt det samme.

Captain Cook Aus sagde ...

Jeg kan klart anbefale en friskfanget makrel på over en meter. Hold da op det smager godt.
Kg Kirsten

Henning sagde ...

Dejligt at det endelig lykkedes at fange en fisk :-)
Og få set hvaler :-)
Dejligt også at læse at den nye besætning hurtigt er faldet godt ind og har videreført de pligter og opgaver der følger med på dette fantastiske togt :-)
PS. Det tog mindst 1 uge at falde ned, og blive "sig selv" igen efter hjemkomsten til DK
Ha en fortsat forrygende go tur :-)
Henning