Se vores "rigtige hjemmeside" www.captaincook.dk

Se også vores "rigtige hjemmeside" www.captaincook.dk
www.captaincook.dk og sejlplanen her: http://captaincook.dk/sejlruten

fredag den 1. juli 2011

Om bord på ORBIT for første gang!

Så kom dagen, hvor vi skulle stige om bord på ORBIT for første gang. Vi havde ellers haft alle mulige skrækkelige ideer om hvor Charlie var kommet hen, da vi ikke havde hørt fra ham den 30. juni. Men klargøringen af båden på Rivergate havde trukket ud, derfor kom de først til os i Brisbane ”city” den 1. juli.

Vi startede med at proviantere– det havde vi klaret med hjælp af ”Wendy” - vores nye veninde, som fandt os på den asiatisk restaurant aftenen før og faldt over os med sin ordstrøm og hjælpsomhed, som hun ofte tilbyder turister, men ”kun hvis der er en kvinde med, og hvis de ellers har pæne tænder”. Mændene klappede læberne sammen, men der var heller ikke nemt at få et ord indført, Svend kaldte hende et ”ordtsunami”. Nich og B havde haft fornøjelsen af at køre med i hende i den blå sportscar GTI 8 cylinder….. ude til et billigt supermarked, vi sad begge med hjertet i halsen, mens hun pløjede rundt om hjørnerne på den ”forkerte” side af vejen, og jeg er sikkert på at det hjalp at vi trådte med på bremserne!

Efter en god kop kaffe, var glæden stor, da vi slugte vores kaffe på Dockside caféen og så ORBIT var på vej i havn! Alle mand i fuldt firspring hen til kajen, undtagen den pligtskyldige Thomas, som mente at vi skulle betale regningen ved caféen, som også opbevarede vores kølevarer på køl.

ORBIT havde søde og rare gæster om bord, som pudsede båden de sidste timer mens vi holdt skippermøde og spiste frokost med bl.a. fish and chips (elskede af nogen, hadede af andre).

Det var dejligt at være samlet, klar, parat, spændte, en ”juleaften” stemning bredte sig, nu var vi tæt på! En lille færgetur over floden Brisbane til en ”kop øl” på en pub var på dagsordenen, tiden gik, og efter nogle timer hentede vi de proppede sportstasker (H hentede sin rullekuffert, som er så stor at vi nu har en ekstra redningsbåde ombord) ….. og vi steg ombord på ORBIT for første gang.
En dejlig solid båd, som oste af at være gennemtænkt og afprøvet - et bosted, en transportmiddel, et arbejdsområde, en sikkerhedszone, en oase med plads til afslapning og hygge. ”Men hvordan skulle vi nogensinde kunne være op til 8 personer om bord?”, tænkte jeg. Hvor skulle vi sove, stuve væk, hvorfor havde vi taget så meget med, og kunne vi nu også holde ud at være så mange om bord på så få kvadratmeter?

Køjer, skabe og skuffer blev fordelt, og den store udpakning gik i gang. Kartofler blev skrubbet, dejen til morgenboller lagt, cockpittet blev vasket, den nye grill blev opsat. Maden vi havde provianteret om formiddagen blev sat ned i pantryet, som blev studeret og undersøgt. Et veludstyret pantry, var min tanke, da jeg så fine gryder, skarpe knive, velassorterede krydderier, ja, selv sushi blade var der. Herligt at den gamle besætning var ombord, for at hjælpe os med at kende de afprøvede systemer, værktøj, skabe osv..

Og så blev et flot måltid fremtryllede, Kenn på grill, Annesofie fiksede grønsager til grill, den nye besætning havde hentet vin, og der skulle festes! Det blev der - Kenn stod med den nye grill på agterdækket , bøffer, porkchops, krydderpølser, medisterpølser var suveræne.

Og vi hyggede - alle 10 mand! Der blev sunget, snakket, spurgt, fortalt – og tak til Kenn, Annesofie, Kåre og Sune for en rigtig dejlig aften!
Rejsen er begyndt!
Barbara

4 kommentarer:

Kirsten Poulsgaard sagde ...

Fantastisk at vi kan sidde her i Danmark og følge med. Tak for det! Kærlig hilsen Kirsten

yetta lees strasdine sagde ...

og det er vi ogsaa glade for her i Canada!!!God rejse! love Jette

Anonym sagde ...

Hej Kirsten - husk at se på din e-mail - N har sendt et til dig.

Jacob Due sagde ...

Kære besætning på Orbit.
Dejligt at I er kommet godt afsted og at I fandt både styrmand og båd:)
Skulle egentlig have været en del af turen, men måtte trække mig - så derfor er det super at kunne følge lidt med på hjemmesiden, det trøster lidt. Take care out there!!
Mange hilsner Jacob Due